HomeAKTUELNOLedo – respektabilna firma sa 360 zaposlenih

Ledo – respektabilna firma sa 360 zaposlenih

Ledo d.o.o. Čitluk je osnovan 2000. godine i broji preko 360 zaposlenih, a originalnu kvalitetu naših proizvoda izgradili su primjenom vrhunskih umijeća i dugogodišnjih iskustava svojih zaposlenika, te primjerenim njegovanjem kulture kvalitete, navodi se u saopštenju ove komapnije.

Kako kažu, Ledo je najveći proizvođač industrijskog sladoleda i distributer smrznute hrane. Počeli su sa radom davne 1958. godine sa proizvodnjom prvih sladoleda na štapiću – slavne “Snjeguljice”, a u septembru 1965. godine izgrađen je pogon za proizvodnju sladoleda pod imenom Ledo.

U neprestanoj težnji za poboljšanjem, dalje navode, praćenjem svjetskih standarda, te ispunjavanjem svih zahtjeva potrošača, implementirani su i certificirani sustavi upravljanja zaštitom okoliša prema normi ISO 14001:2004. i HALAL standard BAS 1049:2010.

Firma „Ledo“ ima dugu tradiciju, visoku svijest o brandovima i omogućuje stalno istraživanje i razvoj inovacija, koje je ugrađeno u sve segmente poslovanja, te predstavlja ključnu konkurentsku prednost, pomoću koje je Ledo postao lider na tržištu. Širok asortiman proizvoda: sladoled, smrznuto voće i povrće, smrznuta riba kao i proizvodi od tijesta, neprestano se nadopunjuju s novim inovativnim proizvodima, koji zadovoljavaju visok standard Ledo potrošača.

S obzirom da Ledo neprestano radi na predstavljanju novih tehnologija za usavršavanje proizvodnih procesa, naglašava se u saopštenju, kako bi održao visoke standarde kvalitete i distribucije, Internation Ice Cream Consortium (IICC) udruženje svih globalnih neovisnih proizvođača sladoleda, prepoznao kreativnost ove firme, te je za 2019. godinu, proglasio sladoled Lino Lada, najboljim na svijetu!

Ono što je presudilo da postane najbolji sladoled na svijetu, jest doživljaj namaza Lino Lade, koji je uspješno prenesen na sladoled, čime je postao najtraženiji desert.

 

Zadnje objave